Klinika – Vprašanja in odgovori

Klinika – Vprašanja in odgovori
11. September, 2018 Jazz Velenje

Pogosta vprašanja

Kaj pomeni klinika v takšnem pomenu besede?

Na petdnevnem glasbenem druženju, bomo delili znanje, ideje, nasvete, vzpodbujali in motivirali. Klinika seveda ne pomeni, da bomo zdravili, ampak svetovali, debatirali, iskali rešitve in odgovore skupaj. Odnos učitelj – učenec bo prijateljski in ne avtoritetski.

Kdo se lahko prijavi?

Klinika je namenjena vsem, ki imajo vsaj nekaj izkušenj v improvizaciji in jazzu in imajo nekaj znanja na svojem inštrumentu.

Kako bodo potekala predavanja?

Ker klinika ne bo ponujala instrumentalnih ur tipa “ena-na-ena”, ampak bo vsak ucitelj dopoldne predaval skupini (do 10 ljudi), se lahko prijavijo tudi tisti, ki mislijo, da se nimajo dovolj znanja kot aktivni slusatelji, ampak kot pasivni in samo poslusajo. Dvorane kjer bo vsak od uciteljev predaval, bodo dovolj velike za vecjo stevilo slusateljev. Tisti, ki pa se bo prijavil kot aktivni slusatelj, pa bo z uciteljem sodeloval z instrumentom. V dvoranah bo dovolj instrumentov, da bosta lahko ucitelj in ucenec (ali vec ucencev) skupaj seveda igrala.

Kaj bodo učiteji predavali?

​Ucitelji bodo individualno izbrali tematike, od tehnike instrumenta, kako vaditi pravilno, improvizacija, izraznost, kako priti do igranja dolocenih stilov, slogov, smernic, od swinga, tradicije pa vse do free jazza, avantgarde. Pojasnjevali bodo kaj so koncepti v glasbi, kako se poslusa, kaj poslusati, ce te zanima dolocena stvar itd. Ucenci bodo vzpodbujeni, da sprasujejo in izbrskajo iz ucitelja karkoli jih zanima.

Kaksni bodo ansambli in kako bodo potekale ansambelske vaje?

Vsak od uciteljev bo vodil tematski ansambel, kar pomeni, da se bo v njegovem ansamblu izvajala glasba po njegovem izboru.

Ansamblske vaje bodo popoldne med 15.30 – 18.00 uro. Ucitelji bodo imeli po 2 ansambla in vsak od ansamblov bo imel po nekje 1 uro in 15min vaje dnevno. Ucenec bo lahko igral v vecih ansamblih, samo da se ne prekrivajo po urah. Vse bo stvar ustnega dogovora na samem mestu.

Ali bo zaključni koncert in kako bo potekal?

Da, zakljucni koncert vseh aktivnih udelezencev bo v Veliki dvorani Glasbene sole Fran Korun Kozeljski ob 19.00 uri. Vsak od uciteljev, bo pripravil po dve skladbi z vsakim od ansamblov.

Ali bodo zvecer tudi Jam Session-i?

Seveda. Vsak vecer ob nekje 21 uri bo po kratkem sledil odprti Jam Session do nedolocenih ur. Vsi, ki si zelijo igrati bodo dobili priloznost. Tudi ucitelji bodo sodelovali in igrali. Sessioni bodo v Max Klubu Velenje in tam bodo na razpolago Gretsch bobni, akusticni pianino, kitarski ojacevalec, kontrabas, elektricni bas in in basovski ojacevalec.

Ostala vprasanja?

Z veseljem vam bomo odgovorili na kakrsnakoli vprasanja, posljite nam email na: jazzvelenje@gmail.com