Mozzajik Summer Festival

Program

Četrtek, 16.6., ob 20.30
RATKO DIVJAK KVARTET

Sreda,29.6., ob 20:30
SEKOU KOUYATE
TINA SOVIČ

Torek, 12. 7., ob 20:30
DAVID MORGAN’S
“RE:UNION” TRIO

Sreda, 10.8., ob 20:30
SOUL SANGAM: SHARAT SRIVASTA
IGOR BEZGET, KEIKO DIJKER

Četrtek, 25.8., ob 20.30
TOMI PURICH TRIO

Sreda, 31.8., ob 20.30
BORNA PEHAR TRIO

O festivalu

Mozzajik festival je zastavljen širše, žanrsko bolj raznoliko, pri čemer predstavlja jazz glasba vseh žanrov še vedno pomemben programski del. Festival je dobro popestril letošnjo poletno velenjsko glasbeno sceno z odličnimi koncerti domačih in tujih glasbenikov in popularnih glasbenih zvrsti.

Z oživitvijo Max klub jazzovskega festivala v letu 2012 poteka poleti na prostem tudi poletna izvedba MoZZAJik festivala, ki se odvija pred velenjskim kulturnim domom oziroma pred barom Mozaik.

Mozzajik festival je zastavljen širše, žanrsko bolj raznoloki, pri čemer predstavlja jazz glasba vseh žanrov še vedno pomemben programski del. Festival je zadnjih letih dobro popestril velenjsko glasbeno sceno z odličnimi koncerti domačih in tujih glasbenikov in popularnih glasbenih zvrsti.

Več informacij

Zadnja leta se je zvrstilo nekaj izjemnih koncertov, v letu 2014 pa ga je popestril tudi mini koncertni cikel velikih (big band) jazzovskih zasedb konservatorijev za glasbo iz Maribora, ljubljane in KUG Gradec, tovrstno sodelovanje pa se je nadaljevalo tudi v prihodnjih letih.

Festival programsko sooblikuje diplomant jazz oddelka Univerze v Gradcu (KUG), basist Miha Koren z Markom Kolškom Maxom – iniciatorjem jazz zgodb.

MoZZAJik festival je dobil ime z z besedno igro in parafrazo poletnega bara Mozaik na temo jazz festival, čeprav je programsko zasnovan zelo široko. Ob poletnem vzdušju na prostem v mesto prinaša dodatno programsko kvalite in dostopno svežo glasbeno produkcijo z novo z novo in tudi že uveljavljeno generacijo glasbenikov.