Leto 2021

Program

7. julij 20.30
QUARTZITE 4TET

BOŠTJAN SIMON – alt saxophone
MARKO JUGOVIC – vibraphone
MIHA KOREN – contrabass
ELVIS HOMAN – drums

13. julij 20:30
RATKO DIVJAK KVARTET

RATKO DIVJAK – drums
JURE PUKL – tenor saxophone
ROBERT JUKIČ – contrabass
JANI MODER – guitar

25. julij 20:30
JANI ŠEPETAVEC KVARTET

JANI ŠEPETAVEC – tenor saxophoneALEŠ OGRIN – keys
ERIK ČEBOKLI – el. bass
TOMI PURICH – drums

28. julij 20:30
K.J.Š.Z. KVARTET

ARSENIJE KRSTIC – piano
MATHEUS JARDIM – drums
BLAŽ ŠVAGAN – tenor saxophone
PHILIP ZARFL – contrabass

25. avgust 20:30
SAYUGÁ

ALEKSANDAR PETROV – drums/tapan
OLIVER JOSIFOVSKI – bass
VASIL HADZIMANOV – piano/keys
JURE PUKL – saxophones/oriental flutes

September

BIG BAND RADLJE
BIG BAND GLASBENE ŠOLE FRAN KORUNKOŽELJSKI VELENJE

O festivalu

Mozzajik festival je zastavljen širše, žanrsko bolj raznoliko, pri čemer predstavlja jazz glasba vseh žanrov še vedno pomemben programski del. Festival je dobro popestril letošnjo poletno velenjsko glasbeno sceno z odličnimi koncerti domačih in tujih glasbenikov in popularnih glasbenih zvrsti.

Z oživitvijo Max klub jazzovskega festivala v letu 2012 poteka poleti na prostem tudi poletna izvedba MoZZAJik festivala, ki se odvija pred velenjskim kulturnim domom oziroma pred barom Mozaik.

Mozzajik festival je zastavljen širše, žanrsko bolj raznoloki, pri čemer predstavlja jazz glasba vseh žanrov še vedno pomemben programski del. Festival je zadnjih letih dobro popestril velenjsko glasbeno sceno z odličnimi koncerti domačih in tujih glasbenikov in popularnih glasbenih zvrsti.

Več informacij

Zadnja leta se je zvrstilo nekaj izjemnih koncertov, v letu 2014 pa ga je popestril tudi mini koncertni cikel velikih (big band) jazzovskih zasedb konservatorijev za glasbo iz Maribora, ljubljane in KUG Gradec, tovrstno sodelovanje pa se je nadaljevalo tudi v prihodnjih letih.

Festival programsko sooblikuje diplomant jazz oddelka Univerze v Gradcu (KUG), basist Miha Koren z Markom Kolškom Maxom – iniciatorjem jazz zgodb.

MoZZAJik festival je dobil ime z z besedno igro in parafrazo poletnega bara Mozaik na temo jazz festival, čeprav je programsko zasnovan zelo široko. Ob poletnem vzdušju na prostem v mesto prinaša dodatno programsko kvalite in dostopno svežo glasbeno produkcijo z novo z novo in tudi že uveljavljeno generacijo glasbenikov.

Foto utrinki s festivala 2018