22. November 2018

E.J. Strickland Kvintet

Max Club Velenje ob 20.30

Jesenska zgodba

Program

PRETEKLI KONCERTI

Jure Pukl’s Doubtless

9. October, 2018
0:00 - 0:00
Max Klub Velenje

PROMOCIJA PLOŠČE
DOUBTLESS (CD in LP)

Jure Pukl – saksofon
Melissa Aldana – saksofon
Joe Sanders – kontrabas
Gregory Hutchinson – bobni

Žan Tetičkovič & “The New Standards Trio”

10. October, 2018
0:00 - 0:00
Max Klub Velenje

PREDSTAVITEV PROJEKTA
“A LOVE LANE NOCTURNE”

Žan Tetičkovič – bobni, kompozicije
Emmet Cohen – klavir
Russel Hall – kontrabas

Ratko Zjaca – Stefano Bedetti Nocturnal Band

24. October, 2018
0:00 - 0:00
Max Klub Velenje

Ratko Zjaca – kitara
Stefano Bedetti – saksofon
Renato Chicco – orgle
Marco Frattini – bobni

Melissa Aldana Kvartet

6. November, 2018
0:00 - 0:00
Max Klub Velenje

Melissa Aldana – saksofon
Sam Harris – klavir
Rick Rosato – kontrabas
Felix Lecaros – bobni

E.J. Strickland Kvintet

22. November, 2018
0:00 - 0:00
Max Klub Velenje

PROMOCIJA NOVEGA ALBUMA
WARRIORS FOR PEACE

E.J.Strickland – bobni
Jaleel Shaw – alto saksofon
Linda Oh – kontrabas
Jure Pukl – tenor saksofon
Tabor Gable – klavir

O festivalu

Max klub Jazz festival je eden pomembnejših in odmevnejših slovenskih jazz festivalov, tako v nacionalnem kot regionalnem pogledu.

Programska usmeritev festivala je skozi bogato zgodovino vezana na odmevno jazzovsko glasbeno produkcijo, znotraj katere se s svojimi glasbenimi projekti in z glasbenimi gosti predstavljajo vsi najvidnejši slovenski jazz ustvarjalci na avtorskih koncertih. Max klub Jazz festival v Velenju je že od svojih začetkov na odru gostil največje slovenske jazzovske umetnike v sodelovanju s priznanimi tujimi glasbenimi ustvarjalci in poustvarjalci.

Več informacij

Nosilci zasedb so bodisi velikani sodobnega slovenskega jazza, pa tudi mladi umetniki, ki se s svojim delom vztrajno vzpenjajo na zemljevid domače jazz scene.

V klubskem glasbenem vzdušju se ob kvalitetnih glasbenih večerih in ob domačih ustvarjalcih pojavljajo tudi ugledna imena evropskega in svetovnega jazza. Programsko sta od nastanka festival zaznamovala dva velika in priznana ustvarjalca sodobne improvizirane glasbe. Prva štiri leta je festival programsko oblikoval festival hrvaški vibrafonist in izjemna glasbena avtoriteta evropskega glasbenega prostora Boško Petrović, zadnja leta program pripravlja nagrajenec Prešernovega sklada in glasbeno ter globalno prisoten jazzovski ustvarjalec ter saksofonist, domačin Jure Pukl.

Festivalu je gostili praktično vsa glasbeno aktualna imena domače jazz scene zadnjih let, spisek bi bil skoraj popoln. Med tujimi gosti pa je vredno izpostaviti imena kot so: NHO Pedersen, Philip Catherine, Boško Petrović, Alvin Queen, Bruce Adams, Martin Drew, Lev Solloff, Richard Buckley, Matija Dedić, Femi Temowo, Lew Tabackin, Doug Johnson, Howard Curtis, Mike Sponza in številni drugi ustvarjalci.

Max klub jazz festival s svojo glasbeno programsko svežino in glasbenim ugledom ter številnimi obfestivalskimi dogodki in koncerti (klinika, Mozzajik) vse bolj vroča jazzovska točka v tem delu Evrope ter eden od najpomembnejših prepoznavnih, kulturno-umetniških in glasbenih produktov mesta Velenja.

Izvajalci

Foto utrinki s festivala