Max Club Jazz Festival 2019

24. 1. 2019 - 25. 4. 2019

Program

JAZZ RARITIES LAB

16. SEPTEMBER 2021 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE
Mihelič /Jarh / Matošič / Bertoncelj

OTO PESTNER & MAX KLUB ALL STARS

19. SEPTEMBER 2021 OB 19.00

TITOV TRG VELENJE
Grašič / Jurjevčič /Pukl / Krajnčan / Avbelj / Domiter / Petrej

JURE PUKL ‘BROKEN CIRCLES’

26. SEPTEMBER 2021 OB 20.00

MAX CLUB VELENJE
koncert v sodelovanju z City Of Asylum, Pittsburgh (ZDA) – Live stream v Pittsburgh

LEONARDI TRIO

07. OKTOBER 2021

MAX CLUB VELENJE
GABRIČ / KAMPL

MATEJ HOTKO QUARTET

14. OKTOBER 2021 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE

CENE RESNIK OMBAK TRIO

21. OKTOBER 2021 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE

ZVEZDANA NOVAKOVIČ ZVEN & ROYA SAXOPHONE QUARTET + NINO MUREŠKIČ

28. OKTOBER 2021 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE

MILAN STANISAVLJEVIČ QUINTET

04. NOVEMBER 2021 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE

ACTS!
ANA ČOP – THILO SEEVERS

18. NOVEMBER 2021 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE

ZLATKO KAUČIČ/JURE PUKL PROJECT

25. NOVEMBER 2021 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE

O festivalu

Max klub Jazz festival je eden pomembnejših in odmevnejših slovenskih jazz festivalov, tako v nacionalnem kot regionalnem pogledu.

Programska usmeritev festivala je skozi bogato zgodovino vezana na odmevno jazzovsko glasbeno produkcijo, znotraj katere se s svojimi glasbenimi projekti in z glasbenimi gosti predstavljajo vsi najvidnejši slovenski jazz ustvarjalci na avtorskih koncertih. Max klub Jazz festival v Velenju je že od svojih začetkov na odru gostil največje slovenske jazzovske umetnike v sodelovanju s priznanimi tujimi glasbenimi ustvarjalci in poustvarjalci.

Več informacij

Nosilci zasedb so bodisi velikani sodobnega slovenskega jazza, pa tudi mladi umetniki, ki se s svojim delom vztrajno vzpenjajo na zemljevid domače jazz scene.

V klubskem glasbenem vzdušju se ob kvalitetnih glasbenih večerih in ob domačih ustvarjalcih pojavljajo tudi ugledna imena evropskega in svetovnega jazza. Programsko sta od nastanka festival zaznamovala dva velika in priznana ustvarjalca sodobne improvizirane glasbe. Prva štiri leta je festival programsko oblikoval festival hrvaški vibrafonist in izjemna glasbena avtoriteta evropskega glasbenega prostora Boško Petrović, zadnja leta program pripravlja nagrajenec Prešernovega sklada in glasbeno ter globalno prisoten jazzovski ustvarjalec ter saksofonist, domačin Jure Pukl.

Festivalu je gostili praktično vsa glasbeno aktualna imena domače jazz scene zadnjih let, spisek bi bil skoraj popoln. Med tujimi gosti pa je vredno izpostaviti imena kot so: NHO Pedersen, Philip Catherine, Boško Petrović, Alvin Queen, Bruce Adams, Martin Drew, Lev Solloff, Richard Buckley, Matija Dedić, Femi Temowo, Lew Tabackin, Doug Johnson, Howard Curtis, Mike Sponza in številni drugi ustvarjalci.

Max klub jazz festival s svojo glasbeno programsko svežino in glasbenim ugledom ter številnimi obfestivalskimi dogodki in koncerti (klinika, Mozzajik) vse bolj vroča jazzovska točka v tem delu Evrope ter eden od najpomembnejših prepoznavnih, kulturno-umetniških in glasbenih produktov mesta Velenja.