Max Club Jazz Festival 2019

24. 1. 2019 - 25. 4. 2019

Program

ZHLEHTET

20. OKTOBER 2022 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE
Zasedba:
Rok Zalokar – klaviature
Boštjan Simon – saksofon
Lenart De Bock – saksofon, flavta
Jošt Drašler – bas
Žiga Smrdel – bobni

Zhlehtet je glasbeni kolektiv, ki deluje pod vodstvom Roka Zalokarja. Pojavlja se v različnih formatih in združuje unikaten spoj akustičnega in elektronskega zvoka, hkrati pa krmari med komponiranim in improviziranim pristopom. Tokrat bo kolektiv predstavil nov cikel kompozicij za kvintet.

ACAMAR TRIO

24. NOVEMBER 2022 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE
Zasedba:
Cene Resnik – saksofon
Matjaž Bajc – kontrabas
Urban Kušar – bobni

Pretežno mlada zasedba se spogleduje s spiritualno jazz in free jazz glasbo prejšnjega stoletja velikanov, kot so Johna Coltrana, Dona Cherryja, zasedbe Art Ensemble of Chicago, Pharoaha Sandersa … Skupina goji avtorsko glasbo na presečišču jazza in improvizirane glasbe.

MAGIC POND

08. DECEMBER 2022 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE
Zasedba:
Grega Skaza – saksofon
Klara Veteršek – vokal, flavta
Janez Pincolič – fagot, francoski rog
Matic Ašič – kitara
Anže Vrabec – klaviature

Magic Pond je sedemčlanska zasedba, ki ustvarja izvirno glasbo pod vplivom funka in soula, jazz harmonije, improvizacije in interakcije, s poudarkom na živahnem pripovedovanju zgodb ter bogatem in dinamičnem »živem« zvoku.

BLAŽ ŠVAGAN IN SOUND IN TIME TRIO

26. JANUAR 2023 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE
Blaž Švagan je saksofonist, producent, skladatelj in tekstopisec, ki se bo tokrat velenjski publiki predstavil s svojim jazz triom Sound in Time. Projekt je nastal z željo po ustvarjanju in igranju avtorske glasbe, ki temelji na jazzu, moderni in improvizirani glasbi, inovativnosti, tehnično zahtevni izvedbi, hkrati pa tudi z namenom poustvarjanja glasbe »starih mojstrov«. Njihova glasba omogoča veliko svobode in nešteto možnosti izvedbe, intimo, takojšnjo odzivnost in močan stik s poslušalci. Sound in Time je trans-kulturni projekt, poln svežih in modernih glasbenih konceptov, ki se spogleduje z New York glasbeno sceno, hkrati pa vključuje tudi bolj balkanske melodične in ritmične strukture.

3:RMA DUO

16. FEBRUAR 2023 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE
Zasedba:
Maša But – vokal
Urška Supej – kitara

3:rma je kantavtorski projekt kitaristke Urške Supej in vokalistke Maše But. Projekt, ki gradi most med glasbo in poezijo, katerih avtorici sta Urška in Maša, plava v jazzovskih, pop in folk vodah ter se dotika tematik, kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera …

ECLIPTIC

09. MAREC 2023 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE
Zasedba:
Jani Moder – kitara, efekti
Igor Matković – trobenta, elektronika
Jani Hace – bas, efekti
Murat – beatbox, vokal
Žiga Kožar – bobni, tolkala

Le tu in tam se v Sloveniji rodi zasedba, ki ima povsem lasten zvok in ni primerljiva z ničemer. Ecliptic se spogleduje s prepletanjem glasbenih žanrov in iskanjem svežih glasbenih izkustev.

HYVÄ TRIO

06. april 2023 OB 20.30

MAX CLUB VELENJE

O festivalu

Max klub Jazz festival je eden pomembnejših in odmevnejših slovenskih jazz festivalov, tako v nacionalnem kot regionalnem pogledu.

Programska usmeritev festivala je skozi bogato zgodovino vezana na odmevno jazzovsko glasbeno produkcijo, znotraj katere se s svojimi glasbenimi projekti in z glasbenimi gosti predstavljajo vsi najvidnejši slovenski jazz ustvarjalci na avtorskih koncertih. Max klub Jazz festival v Velenju je že od svojih začetkov na odru gostil največje slovenske jazzovske umetnike v sodelovanju s priznanimi tujimi glasbenimi ustvarjalci in poustvarjalci.

Več informacij

Nosilci zasedb so bodisi velikani sodobnega slovenskega jazza, pa tudi mladi umetniki, ki se s svojim delom vztrajno vzpenjajo na zemljevid domače jazz scene.

V klubskem glasbenem vzdušju se ob kvalitetnih glasbenih večerih in ob domačih ustvarjalcih pojavljajo tudi ugledna imena evropskega in svetovnega jazza. Programsko sta od nastanka festival zaznamovala dva velika in priznana ustvarjalca sodobne improvizirane glasbe. Prva štiri leta je festival programsko oblikoval festival hrvaški vibrafonist in izjemna glasbena avtoriteta evropskega glasbenega prostora Boško Petrović, zadnja leta program pripravlja nagrajenec Prešernovega sklada in glasbeno ter globalno prisoten jazzovski ustvarjalec ter saksofonist, domačin Jure Pukl.

Festivalu je gostili praktično vsa glasbeno aktualna imena domače jazz scene zadnjih let, spisek bi bil skoraj popoln. Med tujimi gosti pa je vredno izpostaviti imena kot so: NHO Pedersen, Philip Catherine, Boško Petrović, Alvin Queen, Bruce Adams, Martin Drew, Lev Solloff, Richard Buckley, Matija Dedić, Femi Temowo, Lew Tabackin, Doug Johnson, Howard Curtis, Mike Sponza in številni drugi ustvarjalci.

Max klub jazz festival s svojo glasbeno programsko svežino in glasbenim ugledom ter številnimi obfestivalskimi dogodki in koncerti (klinika, Mozzajik) vse bolj vroča jazzovska točka v tem delu Evrope ter eden od najpomembnejših prepoznavnih, kulturno-umetniških in glasbenih produktov mesta Velenja.